Kaarten tutorial: Hoe maak ik een enkele kaart

Het maken van een kaart proberen we zo eenvoudig mogelijk te maken voor iedereen. Heb je toch nog problemen bij het maken van een kaart? Lees dan deze tutorial waarin de basis stappen voor het maken van een kaart worden behandeld. De editor waar kaarten.nl gebruik van maakt is zo ingericht dat je in vier simpele stappen een kaart hebt gemaakt. Op de website van kaarten.nl staat op elke pagina visueel weergegeven welke stappen er genomen worden bij het maken van een kaart. In deze tutorial gaan we daar iets verder op in.
in enkele stappen een kaart maken

Stap 1: Kies je kaart

De eerste stap is natuurlijk het kiezen van een kaart. Voor deze tutorial is er gekozen voor de onderstaande verjaardagskaart.
stap 1 van kaart maken
Zoals je kunt zien staat er “Door Webprint laten bezorgen?”. Dat klopt. Kaarten.nl maakt gebruik van de kennis en expertise die Webprint bezit op het gebied van drukwerk. De kaarten worden daar gedrukt en worden ook vanaf daar verzonden naar de klant. Schik dus niet als je op de website van Webprint terecht komt.
Nu er een kaart gekozen is gaan we door naar de volgende stap.

Stap 2: Kies formaat en aantal

Bij stap 2 gaan we een formaat en het aantal stuks kiezen. De volgende maten worden geleverd door kaarten.nl
• Ansichtkaart 15×10 cm
• Ansichtkaart 15×15 cm
• Ansichtkaart xl 20×30 cm
• Wenskaart 15×10 cm
• Wenskaart 15×15 cm
• Wenskaart luxe 21×10 cm
• Wenskaart xl 20×30 cm
• Wenskaart drieluik
stap 2 van kaart maken
In deze tutorial is er gekozen voor een ansichtkaart 15×10 cm per stuk. Na het kiezen van het formaat en het aantal stuks komen we bij het inlogscherm. Heb je al een account dan kun je inloggen met deze gegevens. Ben je hier voor het eerst? Meld je dan aan en ontvang een welkomstcadeau. Hiermee kun je de eerste kaart gratis versturen.

Stap 3: Maak je kaart

stap 3 kaart maken in editor
Na het inloggen kom je terecht in de editor. Hier kun je de kaart geheel aanpassen naar je eigen smaak. Zo kun je gebruik maken van de clipart in het linker menu. Voeg tekstwolkjes, kaders, bloemetjes en nog veel meer toe en creëer op deze manier de meest unieke kaartjes. Bij de rode pijl kun je bijvoorbeeld de foto van de persoon die abraham is geworden invoegen. Een foto kun je toevoegen door linksboven op de camera met het plusje te klikken. Kies een foto die op je computer staat en upload de foto naar de editor.

Heb je de voorkant van de ansichtkaart aangepast en is die nu zoals jij dat wil? Dan kun je op de grote pijl rechts naast de kaart klikken om de achterkant van de ansichtkaart nog aan te passen.
stap 3b achter kant van kaart maken editor
In deze fase kun je de volgende punten aanpassen.
1: In dit vak kun je een persoonlijke tekst schrijven voor in dit geval de jarige.
2: Op de plek waar normaal een postzegel zit kun je nu een eigen foto plaatsen.
3: Vul hier het adres in waar de ansichtkaart heen moet worden gestuurd. Een enkele kaart versturen wij voor je.
Na het invullen van alle gegevens klik je rechts bovenin op Volgende.

Stap 4: Afronden en versturen

Dit is de laatste fase van het bestel proces. Allereerst zie je bovenaan een overzicht van de gemaakte kosten en kun je rechtsboven de verzenddatum kiezen. Zo kun je de ansichtkaart ook over 2 weken pas laten verzenden.
laatste stap bestelproces kaarten maken

Hierna volgen nog 3 eenvoudige stappen om je bestelling af te ronden.
1: Adres- en verzendgegevens
Omdat je voor een enkele kaart hebt gekozen en het adres al hebt ingevoerd bij stap 3, hoef je dat hier niet weer te doen. Hier moet je nog wel even een e-mail adres opgeven als wij nog vragen hebben over de bestelling.
2: Kies je betaalmethode
Je kunt kiezen uit verschillende betaalmethode. iDEAL is alleen mogelijk voor Nederlandse rekeninghouders. Ben je in het bezit van een actiecode of cadeaubon? Dan kun je die hier ook invoeren.
3: Bevestigen
In deze allerlaatste stap bevestig je dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en of je nog op de hoogte gehouden wil worden van kortingen, gratis vouchers en ander nieuws.
Als je nu op bevestigen klikt wordt de kaart gemaakt en verstuurd naar het opgegeven adres.
Dat was het voor het bestellen van een enkele kaart. Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je altijd een mail sturen naar info@kaarten.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>